LOCALITĂȚI LOVITE DE FURTUNĂ

LOCALITĂȚI LOVITE DE FURTUNĂ

A fost cod galben de ploi, vijelii, descărcări electrice și grindină în aproape toată țara. Avertizarea meteorologilor s-a adeverit în cursul serii când în mai multe județe din sudul României, vijelia a făcut pagube însemnate. În Teleorman, în zona orașului Zimnicea, șapte curți au fost inundate apa amenințând să pătrundă în locuințele oamenilor. Pompierii au intervneit imediat în zonă pentru evacuarea apei cu mai multe motopompe și autospeciale. Tot în Teleorman, în localitățile Bujoru, Pietroșani, Bragadiru, Costești și Vânători, 3955 de consumatori au rămas fără curent electric. Echipele de la Electrica au fost în teren.


Și în capitala, dar și în județul Ilfov vremea s-a dezlănțuit. Un copac a căzut peste un autoturism și a rănit doi pietoni care au fost transportați la spital. Spre seară echipele de pompieri au mai intervenit la degajarea a șase copaci, a unor bucăți din acoperișul blocurilor căzute pe carosabil, dar și la Jilava unde un pom a căzut peste un autoturism. În Giurgiu vijelia a rupt câțiva copaci și a avariat mai multe autoturisme.


În Prahova pompierii au fost în alertă continuu. Mai mulți copaci s-au prăbușit pe carosabil, dar și pe autoturismele parcate din Ploiești. 400 de consumatori din Fulga de Jos au rămas fără curent, la Mizil un fir de alimentare a căzut peste un acoperiș și a provocat un incendiu. Tot în Ploiești acoperișul unui cazino s-a desprins și a fost trântit de vânt pe carosabil. Din fericire nu au fost victime. Rămâne în continuare în vigoare avertizarea de instabilitate atmosferică până la ora 22.00. În cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și grindină.


Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Comenteaza

comentarii

reclama ta