LIVEZILE DE PE VALEA DÂMBOVIŢEI, ÎN COLAPS

 LIVEZILE DE PE VALEA DÂMBOVIŢEI, ÎN COLAPS

Disperare în rândul pomicultorilor de pe Valea Dâmboviţei. Grindina căzută în mai multe episoade zilele trecute a distrus complet livezile. 90% din suprafeţele cu meri sunt compromise, iar oamenii îşi plâng munca depusă. Anul acesta profitul va fi zero. Mai grav este însă faptul că pomii au fost afectaţi şi este în pericol şi producţia de anul viitor.

Acesta a fost sfârşitul producţiei de mere de anul acesta. Grindina căzută timp de 20 de minute a distrus toată munca de anul acesta din livezi. Oamenii privesc disperaţi cum s-a ales praful de tot.

Prezentul este negru, iar viitorul sună sumbru pentru producătorii din renumitul bazin pomicol de pe Valea Dâmboviţei. După episoadele cu vreme rea din primăvară sperau totuşi să mai salveze ceva, însă furtuna însoţită de grindină două zile la rând a compromis toate suprafeţele. Domnul Ion îşi plânge munca. A investit toţi banii pe care îi avea, iar acum priveşte dezastrul. Nici măcar frunzele nu au mai rămas în copaci. Le stropise de 11 ori cu substanţe să le scape de dăunători, dar nu le-a putut feri de furia naturii.

Şi de munca domnului Marian s-a ales praful. Nu a mai văzut aşa prăpăd de mulţi ani.

Mai grav este că episodul de grindină pune în pericol şi producţia de anul viitor.

Oamenii nu mai au nicio putere. Au mers la primării şi au depus documente care să ateste pierderile. Acum sunt la mila statului. Dacă vor veni bani de la Guvern pentru culturile afectate de grindină mai au o speranţă să fie despăgubiţi, dar sumele sunt infime pe lângă pierderile suferite.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta