LIVEZILE, AFECTATE DE CĂLDURA DIN TOIUL IERNII

LIVEZILE, AFECTATE DE CĂLDURA DIN TOIUL IERNII

Căldura nefirească de la începutul anului dă peste cap natura. Temperaturile ridicate grăbesc procesul de înmugurire la pomii fructiferi și un ger târziu ar compromite și culturile din acest an, așa cum s-a întâmplat și anul trecut. Vremea călduroasă le-a permis pomicultorilor de pe Valea Dâmboviței să curețe livezile mai devreme și cu toții speră să nu mai simtă gerul în acest an. Astfel, producția se anunță una bună, pentru că anul trecut merii s-au aflat în repaos vegetativ.
Temperaturile de peste 10 grade Celsius i-a scos pe agricultori în livezi, la treabă. Nicu Teodorescu, din Voineşti, are livada de peste 20 de ani şi spune că vremea frumoasă este benefică pentru că apucă să îşi cureţe merii. Forţa de muncă rămâne o problemă pe Valea Dâmboviţei şi după sărbători a prins muncitorii mai liberi.
Totodată, căldura de la Bobotează poate afecta producţia de mere din acest an, întrucât temperaturile ridicate generează circulaţia sevei, iar pomii încep să înmugurească.
Specialiştii spun că un ger târziu ar compromite producţia de mere şi în acest an, aşa cum s-a întâmplat şi în 2017. Pomicultorii speră doar că vremea va fi blândă în continuare ş în acest an vom scapa de ger.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta