LISTA “VERDE”CU ȚĂRILE PENTRU CARE NU SE MAI IMPUNE IZOLAREA SAU CARANTINAREA A FOST ACTUALIZATĂ

LISTA “VERDE”CU ȚĂRILE PENTRU CARE NU SE MAI IMPUNE IZOLAREA SAU CARANTINAREA A FOST ACTUALIZATĂ

De astăzi, românii pot veni din Marea Britanie sau Spania , fără să intre în izolare sau carantină. Guvernul a actualizat lista verde a țărilor pentru care nu se impune izolarea sau carantina. Și dacă vii din țări din zone galbene sau roșii, în aceste zile doar ți se recomandă să intri în izolare sau carantină, în lipsa unie legi în vigoare. În total sunt 32 de țări europene și 12 din afara Europei din care poți veni fără restricții.

Lista țărilor din zona verde, cele care sunt exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină sau izolare a fost actualizată de Guvernul României.  În prezent România este în primele 5 state din Uniunea Europeană cu cea mai mare rată a infectărilor la sută de mii de locuitori şi asta ar putea să îi determine şi pe alţii să ne limiteze accesul.

Pe de altă parte, respectând criteriul recomandat de autorităţile europene, şi România a actualizat luni lista ţărilor verzi din care se poate veni fără să mai fie nevoie de izolare sau carantină.Aceste țări sunt: Bulgaria, Monaco, Croația, Regatul Unit, Cehia, Polonia, Austria, Islanda, Elveția, Spania, Franța, Belgia, Germania, Slovenia, Danemarca, Olanda, Italia, Norvegia, Slovacia, Irlanda, Liechtenstein, Grecia, Cipru, Finlanda, Malta, Lituania, Ungaria, Estonia, Letonia, Andorra, Insuelele Feroe și Vatican.

Țărille din afara Europei pentru care nu se recomandă intrarea în izolare/carantină a persoanelor care sosesc în România din acestea sunt: Canada, Maroc, Algeria, Australia, Rwanda, Uruguay, Japonia, Coreea de Sud, Georgia, Noua Zeelandă, Tunisia și Thailanda.

Zborurile suspendate către și dinspre aceste state urmează să fie reluate tot de astăzi.

Comenteaza

comentarii

reclama ta