LECŢIE DE FIZICĂ INEDITĂ

LECŢIE DE FIZICĂ INEDITĂ

Lecţie de fizică inedită pentru elevii de clasele a VII-a şi a VIII-a de la Şcoala Gimnazială Radu cel Mare din Târgovişte. Un fost elev, stabilit în America, unde este acum profesor universitar, i-a invăţat pe viitorii programatori cum se programează un microprocesor, luând caz concret, telefonul mobil, nelipsit din buzunarele copiilor. Ora de studiu a fost una aplicată, aşa cum se predă în Statele Unite ale Americii. Astfel, învăţăceii au putut face comparaţie între cele două sisteme educaţionale.

Concluziile sunt clare, elevii au fost foarte atenţi, la cele povestite de Costel. Lecţia de fizică aplicată a fost pe placul micuţilor, sătui de atâta teorie din sistemul de învăţământ românesc. David este pasionat de informatică de mai mulţi ani, iar lecţia predată în stil american i-a întărit şi mai mult ideea că o carieră de programator este cea mai potrivită pentru el.

Micuţul ştie că liceul îl va face în România, dar este hotărât ca studiile universitare să le facă în America. Colegul său, Cosmin, nu este însă la fel de hotărât.

Nu doar lecţia i-a atras pe copii, ci şi povestea de viaţa a lui Costel. Acesta a fost elev al Şcolii Numărul 10, din Târgovişte, iar studiile universitare şi le-a făcut la Universitatea Valahia. La vremea respectivă nu îşi permitea din punct de vedere financiar să studieze peste graniţele ţării, dar spune că graţie informaţiilor dobândite aici a reuşit în acest domeniu.

Povestindu-le viaţa sa, Costel Constantin a încercat să-i ambiţioneze pe adolescenţi şi să-i facă să înţeleagă că niciun obstacol nu este greu de trecut în drumul spre o carieră de succes.

Universitatea la care este angajat românul în America, are un contract de colaborare cu Universitatea Româno-Americană, din Bucureşti, astfel că profesorul vine în ţară să predea câte o saptămână. Profită de această perioadă şi pentru a-şi vizita familia şi îşi doreşte să ţină mai des cursuri la şcoala în care s-a format, dar nu ia în calcul posibilitatea de a se întoarce definitiv pe meleagurile mioritice. La finalul cursului, elevii şi-au luat la revedere de la profesorul Costel, în stil american.

Comenteaza

comentarii

reclama ta