LĂSAȚI FĂRĂ CONCEDII MEDICALE

LĂSAȚI FĂRĂ CONCEDII MEDICALE

Este opinia Presedintei Colegilor Medicilor Prahova, in ceea ce priveste situatia actuala, ce ii constrange pe medicii de familie sa nu mai acorde concedii medicale celor care au stat in autoizolare ori carantina. În momentul de faţă, ei nu mai primesc niciun ban de la angajator dacă stau acasă.Un deputat reclamă o situaţie şi mai periculoasă: un doctor ar fi trimis o pacient cu COVID-19 la muncă.

DAN RĂDULESCU, DEPUTAT

…iulie 2020. Zilele astea. Câmpina, orașul cu cele mai multe zile’nsorite pe an din România. Doamnei X i se face testul, iese pozitiv. „Dacă refuzați internarea, semnați aici!” Cu gândul izolării acasă, semnează. Apoi, sună la doctorul de familie și cere concediu medical în baza testului. „Nu se poate, deoarece ați refuzat internarea!” „Adică, pot să merg la serviciu?” întreabă nedumirită dna. X „Da, sigur, numai aveți grijă să nu infectați pe cineva, că e caz penal!” o lămurește doftorul… Amin.

Scrie deputatul. Si senatorul Radu Oprea este de parere ca s-a intarziat mult proiectul ce putea reglementa rapid aceasta situatie, in care angajatul se vede in imposibilitate de a sta in concediu medical, dar fara un act care sa ateste acest lucru.

Ministrul Sănătăţii spune că pacienţii confirmaţi pozitiv primesc concediu chiar dacă refuză internarea sau se externează la cerere. Contacţii lor, nu.Singura speranţă a suspecţilor COVID care stau în izolare este ca în baza noii legi a izolării şi a carantinei, medicii le ar putea da concedii medicale retroactiv.

Comenteaza

comentarii

reclama ta