IZOLATI DE VIITURA

IZOLATI DE VIITURA

De mai bine de trei zile ploua neincetat pe Valea Dambovitei. Oamenii stau cu frica in san dupa ce cantitatile mari de apa adunate de pe versanti au inceput sa le intre in gospodarii si sa distruga drumurile de acces. La Malu cu Flori, in satul Valea Copacenilor drumul comunal a fost rupt in doua de o viitura, iar 15 persoane care locuiesc in zona au ramas izolate. Doamne fereste de un incediu sau ca cineva sa se imbolnaveasca grav, pentru ca nicio masina de pompieri sau ambilanta nu poate ajunge in zona.

La inceputul saptamanii a inceput sa ploua torential, iar de atunci parca s-a rupt cerul. Apele adunate in cantitati mari de pe dealuri au ros drumul de acces catre locuintele din satul Valea Copacenilor, iar oamenii mai pot trece acum doar la pas, cu copiii in brate, dar su cu teama sa nu fie luati de apa. De mai bine de trei zile stau de paza, se gandesc nu cumva viitura sa le ajunga in gospodarii sau sa le ia animalele care au ramas si ele izolate dincolo de ruptura.

Autoritatile locale sunt si ele legate de maini si de picioare pana cand inceteaza ploile.

Viceprimarul comunei este si mai mahnit zilele acestea, pentru ca localitatea este catalogata ca fiind zona favorizata, desi se afla intr-o zona de deal cu probleme sunt similare cu alte comunelor vecine Pucheni si Valeni, care sunt incadrate la categoria  defavorizate.

Pe langa cele 15 familii izolate, intr-o alta zona din comuna Malu cu lori alte 24 de case sunt in pericol din cauza eroziunilor de mal. Iar podul  peste raul Dâmbovita  are afectat pilonul central cu deplasare de grinzi.

Corina Slămnoiu , Loredan Bouroșu

http://youtu.be/h8b5AHIdt6k

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta