ITALIAN PĂCĂLIT DE UN AFACERIST ROMÂN

ITALIAN PĂCĂLIT DE UN AFACERIST ROMÂN

MATRACA, DÂMBOVIŢA

Mare atenţie atunci când vă cumpăraţi un teren pentru casă! Ofertele investitorilor par a fi de nerefuzat, dar nimeni nu vă prezintă şi problemele din spatele unui preţ avantajos. Astfel, riscaţi să vă cumpăraţi un teren pe care nu veţi putea avea niciodată utilităţile minime pentru un trai decent. Un exemplu concret este un italian care a dat viaţa din Italia pe cea din România şi spune că nu regretă. Regretă doar faptul că s-a lăsat păcălit de un investitor care l-a convins să cumpere un teren în câmp. Şi-a făcut casă, dar nu are nici energie electrică, nici gaze naturale, nici apă, nici canalizare.

În urmă cu 27 de ani, Gabrielle Barusco s-a îndrăgostit nebuneşte de o româncă focoasă, care la acea vreme avea doar 15 ani. Şi cum nimic nu poate sta în faţa iubirii, diferenţa de vârstă de 23 de ani dintre cei doi nu a contat. În urmă cu patru ani, italianul a venit cu soţia sa în România şi a rămas aici definitiv. A cumpărat un teren în câmp, la Matraca, şi s-a apucat să-şi ridice casa. Pe atunci, investitorul i-a spus că ulterior se va putea racorda la utilităţi, dar de patru ani acest lucru este imposibil.

Investiţia italianului a fost şi mai mare pentru că, în lipsa utilităţilor, a fost nevoit să-şi monteze panouri fotovoltaice pentru a-şi lumina casa şi un hidrofor pentru a avea apă măcar pentru menaj. Mânacare îşi face la butelie, iar din curte poate ieşi doar cu cizme.

Cel mai probabil, investitorul care a deţinut mai multe terenuri în zonă, iniţial extravilan, apoi au fost trecute în intravilan, iar când a fost făcut PUZ-ul s-a angajat că se va ocupa de racordarea la utilităţi. Răspunderea a fost luată însă, doar verbal şi cei care şi-au făcut case în zonă trăiesc mai rău ca la ţară, deşi sunt la doar câţiva kilometri de municipiul Târgovişte.

Pe lângă lipsa utilităţilor, italianul se confruntă şi cu lipsa banilor. Toţi banii pe care i-a avut din vânzarea casei dIn Italia i-a investit în locuinţa din România, în speranţa că va trăi liniştit cu banii din pensie. Între timp, statul italian a ridicat vârsta de pensionare la 67 de ani. Astfel că, italianul, în vârstă de 65 de ani, trăieşte din banii pe care îi trimite soţia sa, plecată, din nou, la muncă în Italia şi care are grija şi de cele două fete, fructul iubirii dintre cei doi.

Gabrielle Barusco spune că nu s-ar mai întoarce în Italia, dar speră să trăiască în România în condiţii decente. Vrea doar utilităţile minime şi un drum pe care să circule spre casă fără cizme de cauciuc.

Comenteaza

comentarii

reclama ta