IRLANDEZĂ, VOLUNTAR AL CRUCII ROȘII ROMÂNIA

IRLANDEZĂ, VOLUNTAR AL CRUCII ROȘII ROMÂNIA

De ziua Societății Crucea Roșie România, pe AnneMarie am găsit-o la standul de prim-ajutor amplasat în piața Prefecturii din Târgoviște. Măsura glicemia și lua tensiunea. Cu zâmbetul pe buze, neobosită și cu un entuziasm debordant, tânăra irlandeză oferea sfaturi tuturor și îi încuraja pe voluntarii mai tineri. De cinci ani este voluntar la Crucea Roșie România și înainte de a veni în țara noastră a făcut voluntariat și la ea acasă. A ajuns la noi în țară datorită sportului și a rămas aici. Când nu este în sală alături de copiii pe care îi îndrumă în gimnastica artistică, face voluntariat în județ.
În doi ani a învățat să vorbească foarte bine limba română și să le explice oamenilor tehnicile de prim ajutor și să țină cursuri.
În familia ei sunt toți cadre medicale și cadre militare. Spune că voluntariatul i-a plăcut de mică. Merge acasă o dată pe an și restul timpul și-l dedică activităților din România. Din ce în ce mai mulți tineri se alătură voluntariatului. Printre ei și acești doi elevi din Târgoviște, voluntari de o lună.
Crucea Roşie Română este singura organizaţie umanitară cu o reţea funcţională pe întreg teritoriul ţării. Având 47 de filiale judeţene şi filiale ale sectoarelor Municipiului Bucureşti, dar şi 713 subfiliale municipale, orăşeneşti şi comunale, Crucea Roşie beneficiază de o structură unică, dezvoltată în cei 143 de ani de existenţă. Astfel, organizaţia este prezentă la fiecare nivel teritorial: judeţ, municipiu, oraş, comună şi sat.

Comenteaza

comentarii

reclama ta