ÎNVAȚĂ SĂ FIE FRUMOASE

ÎNVAȚĂ SĂ FIE FRUMOASE

Ce tânără nu și-ar dori să se coafeze chiar în timpul orelor de curs, la școală? Și asta fără să fie apostrofate de profesor, ba chiar cadrul didactic să le îndrume să aleagă produsele potrivite. Ei bine, mai multe tinere din Târgoviște au această posibilitate urmând cursurile Liceului Tehnologic „Spiru Haret”. În oferta educațională este inclus și domeniul estetică și igiena corpului omenesc, unde tinerele au ocazia să urmeze module de frizer, manichiurist și make-up.
Iuliana tocmai realizează un machiaj de zi. Colega ei este astăzi clienta principală. Sarcinile au fost trasate de profesorul de practică și acum doar o asistă pe tânără. Spune că și-a dorit să urmeze acest profil pentru că are imaginație și vrea să lucreze în domeniu.
Și Cristina a ajuns la machiaj. Este cursul ei preferat și spune că este un mare avantaj faptul că la final de studii are și o calificare.
Tot în timpul cursului, colegele lor împletesc, ondulează, tapează și coafează alte colege. Elena are experiență. A făcut pe tot parcursul anilor de studiu practică în saloane de înfrumusețare. Știe cum să abordeze un client, a învățat preferințele doamnelor și domnișoarelor și are și câteva sfaturi pentru ele.
Liceul „Spiru Haret” din Târgoviște din oferta educațională fac parte domeniile industrie textilă și pielărie, estetica și igiena corpului omenesc , dar și filiera vocațională- profil sportiv.
Meseria e brăţară de aur, dar, uitându-ne în jur, vedem că există tot mai puţini meseriaşi. Piaţa forţei de muncă are nevoie de ei, iar şcoala profesională poate fi o cale de succes pentru elevii care aleg acest drum.

Comenteaza

comentarii

reclama ta