INUNDAȚII ÎN ARGEȘ ȘI TELEORMAN

INUNDAȚII ÎN ARGEȘ ȘI TELEORMAN

În Argeș au fost inundații în localitatea Bradu. 7 curți au fost afectate. Pompierii și voluntarii de la situații de urgență au acționat cu mai multe motopompe și autospeciale. Și la Stâlpeni au fost probleme. 4 locuințe și 4 curți au fost inundate. Din cauza cantității mari de apă căzută în timp scurt, intervenții au fost și la Rădești și Mihăești.
Din cauza precipitațiilor abundente din ultimele zile, pe DJ 503, în localitatea Drăgănesti Vlașca spre Videle apa a pătruns pe carosabil, fiind de aproximativ 30 cm pe o distanta de 100 m, iar pe DN 6, în localitatea Drăgănesti Vlașca, la intersecție cu DJ 503, apa a îngreunat circulația.
Luni seara s-a circulat bară la bară, pe tronsonul Alexandria București, iar cozile de mașini s-au întins pe kilometri întregi. La nivelul județului s-a acționat în 13 localităţi: oraşul Videle, Drăgăneşti Vlaşca, Orbeasca de Sus, Dobroteşti, Trivale Moşteni, Gratia, Sîrbeni, Botoroaga, Frăsinet.
Pentru evacuarea apei din cele 70 de curţi și 18 locuințe, I.S.U. Teleorman a acționat cu 5 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, 8 autoturisme de primă intervenţie, 12 motopompe transportabile, 4 motopompe remorcabile, 1 autocamion de intervenţie, 2 autospeciale pentru transport personal la intervenţie şi un număr de 43 de pompieri.
Avertizarea de instabilitatea atmosferică și ploi torențiale rămâne valabilă până pe 6 iunie, la ora 10.00. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp.

Comenteaza

comentarii

reclama ta