INFORMARE METEOROLOGICĂ: PLOI TORENȚIALE, DESCĂRCĂRI ELECTRICE, VIJELII ȘI GRINDINĂ

INFORMARE METEOROLOGICĂ: PLOI TORENȚIALE, DESCĂRCĂRI ELECTRICE, VIJELII ȘI GRINDINĂ

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de instabilitate atmosferică valabilă în intervalul 25 mai, ora 12 – 27 mai, ora 23.  Sunt așteptate ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină până miercuri seară.

 În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină.
Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp. Vremea se va menține instabilă pe tot parcursul acestei săptămâni, în majoritatea regiunilor. În București și Regiune Sud-Muntenia, mai ales după-amiaza și seara vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină și posibil vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși, în medie, 10…15 l/mp și izolat 25 l/mp. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar cea minimă va fi de 8…11 grade.

Comenteaza

comentarii

reclama ta