INDEMNIZAȚIILE PENTRU CREȘTEREA COPILULUI VOR FI PLAFONATE

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a afirmat, joi la începutul ședinței Executivului, că urmează să propună o variantă de plafonare a indemnizațiilor pentru creșterea copilului, subliniind că devine o practiă să se plătească salarii mai mari de către angajatori în ultimele luni de sarcină, astfel încăt și cuantumul indemnizației să crească. „Introducerea plafonului peste o sumă de 8.000 de lei nu afectează mai mult de 3% dintre cei care primesc aceste indemnizaţii, dar oprim o practică ce tinde să devină foarte periculoasă pentru bugetul de stat. La ora actuală suntem în analiză şi urmează să propunem Guvernului o variantă de plafonare”, a afirmat Olguţa Vasilescu.
Ea a spus că sunt ţări din Uniunea Europeană unde nu se plătesc aceste indemnizaţii, iar în statele în care se dau, acest lucru se întâmplă doar în anumite condiţii.

La începutul săptămânii, ministrul Muncii, anunța că un fotbalist din Dâmbovița va urma să obțină o indemnizație –  record, de aprozimativ 60000 lei. Este vorba de Claudiu Voiculeț, fost jucător la Steaua, CFR Cluj și Pandurii Târgu Jiu. Deocamdată dosarul nu a fost aprobat, aflându-se în verificări la AJPIS Dâmbovița.

Comenteaza

comentarii

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Recomandarile redactiei

Ultimele stiri