INDEMNIZAȚII PENTRU MĂMICI ÎN IALOMIȚA

INDEMNIZAȚII PENTRU MĂMICI ÎN IALOMIȚA

Natalitatea este în continua scădere în România. În 2018 s-au născut cei mai puțini copii din ultimii 52 de ani, cu 17.000 mai puțini decât în 2017. Sunt județe unde zeci de localități sunt îmbătrânite, populația a scăzut dramatic, iar casele s-au transformat în ruine. Totodată și foarte multe școli s-au desființat în ultimii ani ca urmare a scăderii numărului de copii. Județul Ialomița este un exemplu în acest sens. În mai puțin de un deceniu, județul a pierdut aproape 15.000 de locuitori.
Migrația și îmbătrânirea populației sunt două dintre fenomenele care au luat amploare în județul Ialomița în ultimii ani. Pe Drumul Național 2C, între Slobozia și Buzău, se află satul Tovărășia. Localitatea număra în urmă cu trei decenii peste o mie de suflete. Acum, în sat mai trăiesc doar 60 de familii. Cei mai mulți sunt însă bătrânii singuri.
La fel este și în satul vecin, la Nicolești. În urma tinerilor plecați să caute o viață mai bună în țări străine au rămas bătrânii singuri.
Statisticile demografice îngrijorătoare au determinat autoritățile să ia măsuri pentru a încuraja natalitatea.
Numărul copiilor născuți în 2018 a ajuns pentru prima dată în istoria recentă la valoarea de 188 de mii de persoane, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică. Astfel anul trecut în România s-au născut cei mai puțini copii din ultima jumătate de secol.
sursa: TVIALOMITA.RO

Comenteaza

comentarii

reclama ta