ÎNCEPE COLECTAREA SELECTIVĂ A GUNOIULUI ÎN TÂRGOVIȘTE

ÎNCEPE COLECTAREA SELECTIVĂ A GUNOIULUI ÎN TÂRGOVIȘTE

Municipiul Târgoviște face un prim pas pentru aplicarea prevederilor privind colectarea selectivă a deșeurilor. Obligația a intrat în vigoare la 1 iulie 2019 și autoritățile trebuie să pună la dispoziție prin firmele de salubritate pubele speciale și saci de gunoi pe culori în funcție de tipul deșeurilor.

Din acest an românii vor trebui să adune selectiv: plasticul, sticlă, hârtia şi resturile menajere. Obligația a intrat în vigoare la 1 iulie 2019, iar autoritățile trebuie să pună în aplicare prevederile prin intermediul firmelor de salubritate care să amplaseze pubele speciale și să distribuie saci de gunoi pe culori: galben pentru plastic, albastru pentru hârtie și carton, verde pentru sticlă și negru pentru celelalte deșeuri reziduale. La Târgoviște, municipalitatea a declanșat deja prima procedură pentru colectarea în fracția uscată, respectiv deșeuri reciclabile.

Toate primăriile trebuie să recicleze 50% din deșeurile generate până în 2020.

Cei care vor colecta selectiv deşeurile ar urma să plătească mai puţin la salubritate în funcţie de decizia consiliilor locale.

Comenteaza

comentarii

reclama ta