INCENDIUL DE LA DĂRĂŞTI, STINS DUPĂ 10 ZILE

INCENDIUL DE LA DĂRĂŞTI, STINS DUPĂ 10 ZILE

Incendiul devastator de la depozitul de arhive, din localitatea ilfoveană Dărăşti, a fost lichidat abia după zece zile. În tot acest timp, focul a ars mocnit, iar flăcările au mai apărut printre documentele, despre care surse neoficiale spun că aparţineau şi altor instituţii de stat sau bancare, nu doar firmei de care aparţinea depozitul.

Incendiul a izbucnit vineri, 26 mai, în Dărăști, la o hală din structură metalică, amenajată ca depozit pentru arhivele mai multor companii. Clădirea, cu o suprafață de circa 1.000 de metri pătrați și înălțime de 15 metri comunică cu o altă hală din vecinătate. Depozitul plin de dosare s-a aprins din senin, iar vântul le-a pus mari probleme militarilor care s-au luptat cu flăcările. Fumul gros se vedea de la hilometri distanţă, iar incendiul a fost lichidat cu greu abia după 10 zile. Duminică seara, în jurul orei 20:30, ISU Bucureşti-Ilfov a anunţat că şi-a retras toate resursele de la faţa locului, în urma stingerii incendiului.

Depozitul aparținea unei entități private și era un depozit-arhivă pentru mai multe instituții private printre care bănci comerciale, societăți de asigurare și alte firme. Presa locală a speculat că și entități ale statului român ar fi avut acolo arhive depozitate, dar nimeni nu a confirmat acest lucru oficial. Conform “Evenimentul zilei”, încă de pe 30 mai, informații legate de misteriosul incendiu în care a ars depozitul de arhivare al Global Archive Management arată că apelul la 112 a fost făcut cu întârziere, după ce flăcările au cuprins dosarele din interiorul halei, situată în comuna Dărăști-Ilfov. Se pare că, pe lângă actele unor bănci și societăți de asigurări, în depozitele firmei se află documente de la Ministerul Dezvoltării, care a arhivat dosare cu banii cheltuiți din fonduri europene. Pe lista instituțiilor de stat care au încheiat contracte cu firma se mai află Forțele de Muncă Ilfov, Teatrul Evreiesc, dar și autorități subordonate unor primării de sector din București și județul Ilfov.

Criminaliștii de la IPJ Ilfov au fost la fața locului și au ridicat imaginile surprinse de camerele de luat vederi, o cercetare la faţa locului se va poate face începând de marţi.Totodată, ISU Bucureşti-Ilfov trebuie să stabilească din ce cauză s-a produs incendiul.

Comenteaza

comentarii

reclama ta