INCENDIATORUL CINEMATOGRAFULUI, GREU DE NEGĂSIT

INCENDIATORUL CINEMATOGRAFULUI, GREU DE NEGĂSIT

Un incendiu violent a distrus şi mai mult Cinematograful Independenţa din Târgovişte, cu o zi înainte de Paşte. Focul a fost lichidat de pompieri rapid, înainte ca acesta să se extindă la întreaga clădire, dar şi la maşinile parcate în apropiere. Încă de la început anchetatorii au bănuit că focul a fost pus. După trei zile, poliţiştii au doar un cerc de suspecţi, însă nu au identificat vinovatul până acum.

Alerta a fost dată printr-un apel la 112 de către un trecător, care a văzut fumul gros care ieşea din clădirea veche. La faţa locului au intervenit patru echipaje de pompieri pentru a lichida incendiul. Foarte aproape de flăcări erau maşini parcate, iar riscul ca focul să se extindă şi la acestea era destul de mare. Oamenii aflaţi în zonă s-au mobilizat şi au reuşit să mute o maşină din calea focului.

Anchetatorii ajunsi la faţa locului au constatat că focul a fost pus intenţionat. De trei zile, autorităţile au reuşit doar să identifice un cerc de suspecţi, însă nu au aflat cine se face vinovat pentru producerea incendiului, dar anunţă că ancheta continuă. Cinematograful Independenţa din Târgovişte a fost construit în anii 70 şi a funcţionat neîntrerupt până în anii 90. Ulterior, incinta nu a mai fost reabilitată, iar ultimul spectacol a avut loc în luna septembrie 2009. Proprietarul, RADEF, a renunţat la clădire în anul 2010, moment în care administraţia târgovişteană a devenit proprietar al cinematografului. De atunci, autorităţile municipale s-au bătut cu pumnii în piept că vor reabilita acest obiectiv, însă, şi în prezent faimosul cinematograf este tot o ruină, distrusă acum şi de incendiul provocat în sâmbăta Paştelui.

Comenteaza

comentarii

reclama ta