ÎN AȘTEPTAREA LUI MOȘ NICOLAE

ÎN AȘTEPTAREA LUI MOȘ NICOLAE

 

Mai cuminți ca niciodată și cu o listă lungă de dorințe, toți copiii îl așteaptă pe Moș Nicolae. Unii i-au pregătit și scrisori bătrânelului darnic, însă recunosc faptul că se tem să nu găsească o nuielușă în ghete. Ca să fie siguri că darurile vor ajunge la ei, au lustruit toată ziua cizmulițele și le-au așezat la fereastră.

E agitație mare printre prichindei. În speranța că Moș Nicolae nu va uita de ei nici anul acesta și îi va răsplati cu dulciuri pentru că au fost cuminți, micuții își pregătesc ghetuțele. Ca să fie siguri că darurile cerute moșului vor ajunge la ei, unii au curățat toate perechile de încălțăminte din casă. Pe acești spiriduși i-am găsit pregătindu-se de zor. Luca și Victor spun că au fost cei mai cuminți și sigur vor primi ce și-au dorit.

Nicoleta i-a pregătit și o poezie moșului, ca să-i arate cât de cuminte și ascultătoare a fost.

După ce au terminat de lustruit ghetuțele, le-au așezat la fereastră. Colegii lor s-au apucat și de felicitări. Totul numai ca să-l înduplece pe moș să fie darnic.

Dacă unii și-au dorit dulciuri și jucării, alții se gândesc deja la telefoane sau drone. Cu toții se tem însă ca nu cumva să găsească dimineața în ghete o nuielușă.

Celor neascultători moșul le-ar putea aduce o nuielușă, pentru a-i atenționa să fie cuminți. Sau cel puțin așa spune tradiția.

Istoria nuielușei este însă veche și s-a transmis în timp.

Nuielușa trebuie să fie de măr neapărat, pentru că este un pom roditor și să fie frumos împodobită. Se pune în apă și de Sfântul Vasile înflorește. Însă cei cuminți nu au de ce să se teamă că vor găsi nuielușa.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta