IDENTITATE PIERDUTĂ…DIN GREŞEALĂ

IDENTITATE PIERDUTĂ…DIN GREŞEALĂ

GĂEŞTI, DÂMBOVIŢA

Viaţă în suferinţă, probleme şi după moarte! Un bărbat din oraşul dâmboviţean Găeşti a fost înmormântat fără identitate, după ce cadavrul sau a stat la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă mai bine de un an. În cele din urmă a fost înhumat prin Direcţia de Asistenţă Socială, însă numele sau nu apare pe certificatul de deces, întrucât o altă persoană a fost înmormântată în judeţul Braşov cu datele personale ale dâmboviţeanului.

Povestea de viaţă a lui Ilie Arpad este una trista. S-a născut la Ploieşti, dar a fost abandonat de părinţi imediat după naştere. A crescut la o casă de copii din Sinaia şi a fost adus la studii la o şcoală specială din Cobia. După ce a împlinit 18 ani şi a fost nevoit să părăsească centrul dâmboviţean, Ilie a ajuns în oraşul Găeşti, unde a muncit cu ziua pe unde a putut. Din cauza unor probleme de sănătate, la nivelul stomacului, bărbatul a pierdut lupta cu viaţa grea pe care o ducea. Enoriaşii din parohia Găeşti îşi amintesc cu drag de omul străzii, care îi ajuta mereu la treabă.

Familia şi casa lui Ilie Arpad erau reprezentate de oraşul Găeşti şi de parohia Ciofleni. Lipsa hranei în unele zile, dormitul în frig pe străzi şi neglijarea sănătăţii din cauza nevoilor financiare au generat îmbolnăvirea bărbatului.

În luna februarie 2016, Ilie Arpad a pierdut lupta cu viaţa în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, la 45 de ani şi a rămas la morgă mai bine de un an de zile, din cauza unor probleme de identitate. Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din târgovişte nu au comentat acest caz.

La polul opus, reprezentanţii IPJ spun că spitalul poate da mai multe informaţii despre situaţia defunctului.

Şi reprezentanţii parohiei au încercat să îl îngroape pe omul străzii.

Abia în luna mai 2017 s-a reuşit eliberarea unui certificat de deces, dar ca persoană cu identitate necunoscută. În această situaţie Direcţia de Asistenţă Socială s-a ocupat de formalităţile necesare înhumării, iar Ilie Arpad a fost înmormântat ca necunoscut.

După înhumare, preotul de la Găeşti a mers împreună cu enoriaşii la mormântul lui Ilie Arpad şi s-au rugat pentru sufletul acestuia, iar de rânduielile creştine se va ocupa tot parohia Ciofleni.

Comenteaza

comentarii

reclama ta