HRAMUL BISERICII MĂNĂSTIRII VIFORÂTA

HRAMUL BISERICII MĂNĂSTIRII VIFORÂTA

Sărbătoare mare pentru credincioși. Astăzi este prăznuit Sfântul Gheorghe. La Viforâta, în Dâmbovița, credincioșii au avut de sărbătorit un dublu eveniment fiind și hramul bisericii mănăstirii. Sute de oameni în frunte cu edilul din comună au fost prezenți la slujba.
În conştiinţa populară românească, Sfântul Gheorghe este unul dintre cei mai prezenţi sfinţi, numeroase biserici purtând hramul său. Sfântul Gheorghe este sărbătorit de credincioşi în fiecare an, pe 23 aprilie. Această sărbătoare este considerată ca vestind începutul verii pastorale.
Sute de credincioși au luat cu asalt biserica mănăstirii care poartă și hramul Sfântului Gheorghe. Oamenii au venit din toate colțurile județului și din țară pentru a lua parte la slujbă.
De Sfântul Gheorghe se dau de pomană lapte, brânză şi caş. Nimeni nu are voie să doarmă în această zi, deoarece se crede că acel care încalcă interdicţia va fi somnoros tot anul. Biserica Sf. Gheorghe a Mănăstirii Viforâta ridicată între anii 1530 și 1532 a intrat în proces de restaurare cu ajutorul fondurilor europene și bani din bugetul local. Mănăstirea reprezintă o bijuterie a artei eclesiastice din Țara Românească.

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta