HORĂ SPECTACULOASĂ LA CÂMPINA

HORĂ SPECTACULOASĂ LA CÂMPINA

Horă spectaculoasă la Colegiul Național Nicolae Grigorescu din Câmpina cu ocazia sărbătoriri Unirii Principatelor Române. Pentru că joi sunt liberi, elevii au marcat evenimentul încă de miercuri cu o horă imensă și o expoziție. Sute de copii și cadre didactice s-au prins în horă.

Manifestările dedicate Unirii Principatelor Române au avut loc miercuri, cu o zi mai devreme, la Colegiul Național Nicolae Grigorescu din Câmpina. În curtea instituției, elevi din toate ciclurile de învățământ au dansat Hora Unirii, pentru a marca astfel împlinirea a 160 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, cel care a pus bazele dezvoltării moderne a României prin reformele aplicate în scurta sa perioadă de domnie.

Totodată în incinta bibliotecii liceului a fost deschisă o expoziție cu volume despre unirea de la 1859, dar și despre personalitățile care au contribuit la dubla alegere a lui Cuza – ca domnitor al Moldovei, la 5 ianuarie 1859 și domnitor al Țării Românești, la 24 ianuarie 1859.

Comenteaza

comentarii

reclama ta