HAOS PE ŞOSELE

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

După primul episod de iarnă autentică pe şosele s-a format un adevărat haos. Drumarii au fost luaţi prin surprindere, ca de obicei, de vremea specifică sezonului hibernal. Deşi suntem la sfârşitul lunii februarie, stocurile de material antiderapant nu au fost la locul lor, iar pe şosele s-au format adevărate patinoare. Pe anumite tronsoane, drumarii nu au intervenit deloc, deşi stratul de zăpadă era consistent.

Viscolul şi ninsoarea abundentă s-au abătut asupra Regiunii Muntenia-Sud, iar drumarii parcă au stat liniştiţi la căldurică, pentru că activitatea lor nu prea a fost vizibilă. Pe DJ 710 A Pucioasa-Vârfuri, spre exemplu, în judeţul Dâmboviţa, nu s-a intervenit nici măcar cu un utilaj de deszăpezire, căci despre material antiderapant nici nu poate fi vorba.

Pe acest drum judeţean, ca şi pe altele, singurele urme lasate de maşinile care au circulat în zonă. La fel şi pe DN 73 Piteşti-Câmpulung.

Nici pe DN 71 Târgovişte-Sinaia nu s-a aplicat material antiderapant, nici în prima, nici în a doua zi de ninsoare şi viscol. Pe carosabil s-a format un strat de gheaţă, care a fost acoperit de zăpadă şi care s-a transformat într-un adevărat pericol pentru şoferi. Utilajul cu lamă care a trecut pe aici, probabil o singură dată, nu este suficient pentru curăţarea drumului intens circulat.

A fost haos şi pe Autostrada A1 Bucureşti-Piteşti, unde un tir a derapat la kilometrul 75, iar traficul a fost blocat ore întregi. Cozile de maşini au depăşit 5 kilometri.

Pe A1 au fost probleme şi la kilometrul 63, unde un autoturism a ieşit în decor, după ce a derapat. Noaptea trecută, Drumul Național 7, Pitești – Râmnicu Vâlcea, a fost blocat timp de câteva ore în localitatea Morărești, din judetul Argeș, din cauza faptului că două tiruri s-au pus de-a curmezişul străzii. Mașinile erau echipate cu cauciucuri de iarnă, însă stratul de polei format sub cel de zăpadă a făcut practic imposibilă urcarea spre judeţul Argeș dinspre Vâlcea.

A fost și o sincopă în zonă pentru că mașinile de deszăpezire au rămas fără material antiderapant și a fost nevoie să vină din judetul Vâlcea două camioane care să asigure permanența. Coloanele de mașini au ajuns la 10 kilometri.

 

 

Comenteaza

comentarii

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Recomandarile redactiei

Ultimele stiri