GUNOIUL, „BARIERA” DE PE CAMP

GUNOIUL, „BARIERA” DE PE CAMP

GĂEŞTI, DÂMBOVIŢA

Vechile obiceiuri nu se schimbă la Găeşti. În urmă cu mai bine de un an, unii dintre localnici semnalau o „groapă” de gunoi, formată pe terenurile arabile din zona penitenciarului. La acel moment, autorităţile au intervenit, iar administraţia locală s-a ocupat de curaţărea locului. La scurt timp, resturile menajere, dar şi cele rezultate din construcţii au reapărut în aceeaşi zonă, iar acum proprietarii de terenuri arabile nu mai pot intra pe propriile pământuri nici cu utilajele din dotare. Mormanele de gunoi s-au transformat în „bariere” pentru tractoare.

Groapa de gunoi” clandestină a fost semnalată de unul dintre proprietarii terenurilor arabile din zonă. Pe terenurile din apropierea penitenciarului de la Găeşti mormanele de gunoaie au blocat căile de acces pe care agricultorii intrau cu tractoarele şi utilajele din dotare.

În zonă funcţionează şi un atelier de prelucrare a lemnului, ale căror resturi sunt aruncate tot pe terenurile arabile. Acestea nu ar fi cea mai mare problemă, ci peturile, resturile menajere, precum şi resturile provenite din construcţii.

Comisarii Gărzii de Mediu Dâmboviţa cunosc faptul că în zonă se fac periodic depozitări necontrolate de deşeuri şi au impus măsuri în nenumărate rânduri. În 2017, Primăria Găeşti s-a implicat în curăţarea zonei, însă, în doar câteva luni, „groapa de gunoi” imrovizată în zonă s-a umplut iar.

Autorităţile publice fac apel la cetăţeni să-i sprijine în depistarea celor care aruncă gunoiul în zonă necontrolat. Fapta lor este de neînţeles, pentru că şi transportul gunoiului presupune un efort destul de mare, în contextul în care fiecare familie plăteşte taxa de habitat prin factura la energia electrică. Astfel că, nu este nevoie de ducerea gunoiului în diferite zone, aşa cum se întâmpla în vremurile apuse, ci doar de o pubelă, care se ridică de la fiecare poartă de către operatorul de salubritate.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta