GREVĂ DE AVERTISMENT ÎN SPITALE

Greva de avertisment în mai multe spitale din țară. Mii de angajați din sănătate au protestat nemulțumiți de legea salarizării și de reducerea unor sporuri. La spitalul din Târgoviște s-a strigat Rușine, Hoții și Vrem sporurile înapoi. Brancardieri, infirmiere, biochimiști, farmaciști și personalul TESA, au fluierat și au scandat. Pentru că doar o treime din angajați au desfășurat activitatea, în mai multe secții ale spitalului județean s-au format cozi și oamenii au așteptat cu orele.

Greve de avertisment au avut loc în mai multe spitale din regiune. Angajații, membri ai sindicatelor Sanitas și Federația Solidaritatea și-au strigat nemulțumirile timp de două ore între 09.00-11.00. Principalele revendicări ale Federaţiei Sanitas vizează modificarea legii salarizării, în sensul eliminării plafonului de 30% pentru sporuri, creşteri salariale pentru tot personalul din sănătate şi asistenţă socială şi negocierea şi semnarea Contractelor colective de muncă la nivelul celor două sectoare de activitate.

Oamenii au fluturat pancarte cu mesaje precum: “Creşteri ale salariilor pentru toţi angajaţii din sănătate”, “Sporuri acordate la salariile de bază”, „Rușine”, „Demisia” și „Hoții”.

În timpul grevei doar o treime din asistente, brancardieri și biologi au fost pe secții. În mai multe sectoare ale spitalului s-au format cozi interminabile. Oamenii știau de grevă, dar au sperat să nu se aglomereze atât. Unii au venit de la 4 dimineața din nordul județului pentru o rețetă.

Și la spitalul de Pediatrie din Pitești a fost grevă. Aici nu s-a scandat, însă activitatea a fost întreruptă timp de două ore.

În 8 mai, conform anunţului făcut de premierul Viorica Dăncilă, reprezentanţi ai sindicatelor din sănătate ar urma să discute cu premierul, cu ministrul Sănătăţii, cu cel al Muncii şi cu cel de Finanţe pentur a găsi soluţii la revendicările angajaţilor din sistemul sanitar. Dacă nu se rezolvă situația, pe 11 mai este anunțată declanşarea grevei generale.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta