GIURGIU: AJUTOARE ALIMENTARE CU INSECTE

GIURGIU: AJUTOARE ALIMENTARE CU INSECTE

Săracii din Giurgiu au avut parte de un șoc în momentul în care au primit ajutoarele alimentare de la UE. Inspectorii DSV și comisarii OPC au început o anchetă dupa ce au fost găsite insecte vii în pungile cu orez care au ajuns la beneficiari. Distribuirea alimentelor a fost sistată și au fost prelevate probe pentru analize. Orezul aflat în pachetele de alimente provine de la doi ambalatori. Având în vedere faptul că a fost pusă în pericol sănătatea consumatorilor, firma găsita vinovată riscă sancțiuni mari.

În urma neregulilor descoperite de către inspectorii OJPC şi DSV Giurgiu, distribuirea ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeană a fost întreruptă în municipiul Giurgiu. În acest moment în depozit mai sunt peste 3100 de pachete cu alimente care vor fi sortate pentru identificarea neregulilor. Alarma a fost dată de un beneficiar care a anunțat la Protecția Consumatorului că în pungile cu orez sunt insecte vii.

Reprezentanții Direcției de Asistență Socială Giurgiu care se ocupă cu distribuirea ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeană susțin că este prima situație de acest fel și că alimentele sunt depozitate corect, iar firmele verificate.

Un rezultat al anchetei începute de către cele două instituţii este aşteptat la sfârşitul acestei săptămâni.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta