GERUL ȘI VISCOLUL AU ÎNCHIS ȘCOLILE

GERUL ȘI VISCOLUL AU ÎNCHIS ȘCOLILE

Viscolul și gerul au creat haos în toată țara. Elevii s-au ales cu o vacanță prelungită chiar la început de an. În mai multe județe școlile vor rămâne închise pănă săptămâna viitoare, iar în altele numărul unităților care își suspendă activitatea crește de la o zi la alta. Inspectoratele Școlare au luat această decizie din cauza numărului mic de copii care se prezintă la cursuri, dar și a navetei prin ger pe care mulți o îndură până la școală. Sunt și unități de învățământ în care sistemul de încălzire a cedat.
În cursul zilei de luni Inspectoratul Școlar Dâmbovița a decis ca în toate unitățile de învățământ din județ să se suspende cursurile în ziua de miercuri ca urmare a avertizărilor cod galben de viscol și ger.
Având în vedere temperaturile scăzute de zilele acestea şi a codului portocaliu de viscol emis pentru judeţul Călăraşi, în Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă din Călăraşi s-a hotărât suspendarea cursurilor în perioada 11-13 ianuarie, inclusiv. Elevii vor reveni la şcoală luni, 16 ianuarie.
Și în județul Giurgiu în toate școlile se supendă cursurile în ziua de miercuri. Reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu susţin că „având în vedere că, pentru joi, nu ştim dacă vom putea menţine drumurile deschise, vom analiza în cursul zilei de astăzi dacă se impune suspendarea cursurilor în continuare pentru joi şi vineri”.

Și în județul Argeș, Inspectoratul Școlar Județean a decis închiderea școlilor până joi. În municipiul București cursurile se vor relua abia săptămâna viitoare.

Comenteaza

comentarii

reclama ta