GERMANIA IMPUNE NOI RESTRICŢII PENTRU ROMÂNII DIN BUCUREŞTI ŞI ALTE ZECE JUDEŢE

GERMANIA IMPUNE NOI RESTRICŢII PENTRU ROMÂNII DIN BUCUREŞTI ŞI ALTE ZECE JUDEŢE

Germania a inclus Bucureştiul şi alte zece judeţe pe lista zonelor de risc. Astfel, Municipiul Bucureşti şi judeţele Bacău, Brăila, Braşov, Dâmboviţa, Galaţi, Gorj, Ilfov, Prahova, Vaslui şi Vrancea au fost incluse, miercuri seară, de autorităţile germane pe lista zonelor de risc. Persoanele care ajung în Germania din aceste zone trebuie să prezinte un test negativ de coronavirus, făcut cu cel mult 48 de ore înainte de sosire, ori să se testeze în maximum 72 de ore de la sosirea în Germania.

Cele zece judeţe cu risc crescut vin să completeze o listă pe care se mai aflau încă şapte judeţe : Argeş, Bihor, Buzău, Neamţ, Ialomiţa, Mehedinţi şi Timiş. Acestea fuseseră declarate zone cu risc încă din 7 august.

Conform informaţiilor comunicate public de autorităţile germane, toate persoanele, indiferent de cetăţenie, care intră în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una din zonele de risc trebuie să prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii (tradus în germană sau engleză) sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul german”, menţionează sursa citată. Testarea se poate face direct pe aeroport sau, în cel mult 72 de ore de la intrarea în Germania, la medicul de familie ori la autorităţile locale de sănătate. În acest sens, călătorii trebuie să contacteze telefonul de urgenţă medical 116 117. În cazul neîndeplinirii obligaţiei de testare, autorităţile germane pot aplica amenzi în cuantum de până la 25.000 de euro.  Dacă testul este efectuat la momentul sosirii în Germania, călătorii trebuie să se autoizoleze până la primirea rezultatului testării. Măsura autoizolării la domiciliu nu se aplică celor care prezintă un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii pe teritoriul Germaniei. De asemenea, persoanele care intră în Republica Federală Germania venind dintr-o zonă de risc, inclusiv cele mai sus-menţionate,  sunt obligate să completeze un formular de localizare. Tranzitarea teritoriului german nu este condiţionată de obligaţia prezentării unui test negativ.

Comenteaza

comentarii

reclama ta