FRUCTIFICAŢIE ZERO LA SPECIILE FORESTIERE

FRUCTIFICAŢIE ZERO LA SPECIILE FORESTIERE

Ultimul îngheţ din acest an, din luna aprilie, nu a afectat doar pomii fructiferi şi legumele, ci şi speciile forestiere. Anul acesta fructificaţia la brad, larice şi tei este zero! Silvicultorii încearcă să întreţină plantaţiile pentru o producţie bogată anul viitor, aşa cum a fost în 2016, când tone de fructe provenite de la speciile forestiere au fost vândute şi în afara ţării.

PRISEACA, DÂMBOVIŢA

Fructele exportate în anul 2016 a fost strânsă din plantaţia de la Priseaca, una dintre cele şase din toată ţara. Aceasta se află în afara arealului, însă, a fructificat în fiecare an, mai puţin în 2017, când frigul din lunile aprilie-mai au afectat 100% speciile forestiere brad, larice şi tei.

În plantaţia de la Priseaca a Direcţiei Silvice Dâmboviţa găsim 10 hectare de brad, 6 hectare de larice şi 5 hectare de tei. Arborii sunt „clone” din care se extrage sămânţă de calitate. Anul trecut de aici s-a recoltat cea mai mare cantitate de fructe din ţară.

Recoltarea seminţelor nu este o muncă uşoară, întrucât conurile cresc doar la înălţime.

Concluzia? Anul acesta coniferele nu vor avea fructe deloc, la fel cum nici livezile de meri sau alţi pomi fructiferi nu anunţă producţii prea mari.

Comenteaza

comentarii

reclama ta