FENOMEME ASTRONOMICE  ÎN ACEST WEEKEND!

FENOMEME ASTRONOMICE ÎN ACEST WEEKEND!

Pasionatii de astronomie vor avea un sfarsit de saptamana incarcat. Astazi, va fi cea mai lungă zi a anului, iar Duminica seara, vom vedea cea mai mare luna din acest an, SuperLuna. Va fi cel mai aproape de Pamant si va aparea cu 10% mai mare decat suntem obisnuiti.

Targovistenii vor avea parte de un weekend spectaculos. Astazi are loc solstitiul de vara. Acest moment marcheaza inceputul verii astronomice si este cea mai lunga zi din acest an: 15 ore, 45 de minute si 9 secunde.

Duminica seara vom putea vedea o SuperLuna. Fenomenul  astronomic are loc la fiecare 14 luni, în timpul căruia satelitul natural al planetei noastre se află în faza de Lună plină şi va apărea mai mare şi mai strălucitor decât în oricare altă noapte din 2013. Fenomenul de SuperLuna este asociat in general  cu prezenta unor inundatii, cutremure, tsunami,uragane. Totusi, specialistii ne asigura ca nu avem de ce sa ne temem.

Chiar daca exista speculatii ca SuperLuna va aduce nenorociri pentru ca in anii in care acest fenomen a fost prezent s-au produs dezastre in diferite colturi ale lumii, targovistenii sunt optimisti si spun ca nu se tem de un eventual fenomen natural negativ.

ECHIPA: Cătălina Sandu/ Răducu Rădoi

https://www.youtube.com/watch?v=LORWwLWHJOw

Comenteaza

comentarii

reclama ta