FEMEI DE 10

FEMEI DE 10

În luna femeii MDITV v-a prezentat cele mai frumoase povești de succes ale doamnelor de 10. Astăzi vă facem cunoștință cu o femeie care a modelat generații întregi, cea care le-a pus pentru prima dată stiloul în mână, cea care le-a deschis noi orizonturi în viață și care a pus temelia viitoarelor personalități. Liliana Dumitru și-a dedicat aproape patru decenii din viață pentru a forma copii și tineri.

Îi învață pe cei mici alfabetul, adunarea și scăderea, cântece și poezii. Și face asta de aproape 40 de ani fără să simtă rutină sau plictiseală. Liliana Dumitru și-a ales profesia de dascăl datorită dragostei pentru copii. A predat în regimuri diferite, a format personalități și s-a dedicat în totalitate pasiunii sale.

A lucrat de-a lungul anilor cu sute de copii. Generații întregi peste care și-a pus amprenta ca dascăl. Din locul său, de la catedră, s-a bucurat alături de ei, au trecut împreună peste provocări, a oferit afecțiune fiecăruia în parte și pe toți i-a iubit ca pe propriii copii.

Să lucrezi zi de zi cu micuţii este o provocare căreia puţini îi fac faţă. Însă a știut dintotdeauna că asta își dorește să facă și profesia i-a adus satisfacții.

Ca învățător a încercat întotdeauna să fie în pas şi cu metodele de predare moderne. Acum folosește calculatorul pentru a preda copiilor lecțiile și spune că îi ajută să acumuleze cunoștințe noi cu ajutorul jocurilor interactive.

Acum predă la Colegiul Național Constantin Cantacuzino din Târgoviște. Spune că mai are cinci până când va trebui să iasă la pensie, dar simte că ar mai putea forma multe generații. În ochii tuturor părinților și copiilor pe care i-a învățat este un profesor de 10, o doamnă de 10.

 

 

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta