FEMEI DE 10

FEMEI DE 10

Campania MDITV Femei de 10 continuă astăzi cu o poveste de viață, de succes, povestea unui medic care vindecă trupuri, dar și suflete. O femeie care a pornit în aventura vieții ei și care acum poate spune cu mândrie că a reușit. Este mamă, soție, fiica și un doctor remarcabil care de-a lungul anilor și-a atras simpatia și respectul pacienților, dar și admirația colegilor. Astăzi aflăm povestea lui Carmen Marcu, o femeie de 10, un medic de 10.

Câte sacrificii poate face un om pentru a-și urma visul? Multe, ne răspunde cu zâmbetul pe buze, dar cu cu un ușor oftat medicul Carmen Marcu. Și-a sacrificat tinerețea, timpul liber, familia, prietenii…totul pentru medicină. Și-a dorit dintotdeauna să salveze vieți, să ofere speranță bolnavilor, să le vindece și trupul și sufletul. Povestea a început în urmă cu mai bine de 25 de ani când intra la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureș. Știa de mică ce vrea să facă: să fie medic, iar mai apoi țelul a fost unul înalt: medic de urgență. A făcut primii pași într-un domeniu nou, care era abia la început, în care totul era necunoscut, iar provocarea era una imensă. Salvau vieți contracronometru. Mentor i-a fost chiar Raed Arafat, omul care a le-a impus disciplină, perfecțiune și profesionalism.

Alături de colegii din Spitalul Județean Târgoviște a pus bazele medicinei de urgență în Dâmbovița. O muncă titanică, dar care a meritat spune acum mulțumită. Îşi face munca din plăcere, cu pasiune, iar satisfacţiile sunt unele sufleteşti. La orice pas oferă lecții de omenie. Este mereu cu zâmbetul pe buze deși uneori simte că se prăbușește pe interior. S-a dedicat cu totul medicinei și spune că nu regretă nimic și dacă ar fi să o ia de la capăt, același drum ar urma, chiar dacă asta înseamnă să renunțe la multe. Are doi copii minunați. O fată care a urmat calea arhitecturii și un băiat care s-a apropiat de meseria mamei și este student la medicină veterinară. Ei au simțit cel mai tare sacrificiile mamei.

De la soț, care este preot, a învățat să asculte oamenii, să își facă timp și pentru sufletele bolnavilor care ajung pe mâinile sale. Să le trateze rănile și să le inspire încredere. Suferă când pierde un pacient, dar a învățat să se consoleze.

Compartimentul pentru Îngrijiri Paliative este proiectul său de suflet și o încununare a carierei de medic. Pacienţii se bucură de fiecare moment petrecut în acest compartiment, unde au uitat de imaginea rece a spitalelor în care şi-au petrecut ultimii ani. Aici nu mai resimt la fel de puternic nici suferinţa provocată de boală.

Aici și-a format o echipă minunată. Bolnavii incurabili primesc îngrijiri de specialitate pentru corp dar și pentru suflet.

Povestea medicului Carmen Marcu este povestea omului plin de viață, a omului dedicat, care a reușit să pună medicina pe un piedestal…o femeie de 10.

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta