PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » FĂRĂ CASE, FĂRĂ SPERANȚE

FĂRĂ CASE, FĂRĂ SPERANȚE

de Andrei Oprescu
5 vizualizări

La aproximativ o lună și jumătate de când alunecările de teren le-au distrus locuințele oamenilor din Gușoiu secundar, comuna Glodeni, situația este încă incertă. Pământul continuă să o ia la vale, unii dintre localnici au rămas în casele crăpate, asumându-și riscuri enorme pentru că nu au unde să se ducă cu bătrânii și cu animalele din gospodărie, iar cei care s-au adăpostit la rude vin în fiecare zi la casele pe care le-au abandonat cu lacrimi în ochi. Ajutoarele financiare sunt prea mici pentru ca oamenii să își găsească locuințe și singura speranță le-a rămas în despăgubirile pe care le așteaptă de la asiguratori.

Pe Cristiana Maier am găsit-o tot în locuinţa înconjurată de alunecările de teren. Femeia spune că nu are unde să se ducă cu copiii şi cu mama sa bolnavă, care este imobilizată.

Cele 8 familii care au casele distruse de alunecările de teren au primit câte 15 000 de lei.

La fel ca vecina Cristina, a rămas în casa plină de crăpături şi Traian, pentru că nu are unde să ducă toate animalele din gospodărie. Soţia şi fiul său s-au mutat temporar în sat la rude.

Elisabeta Costache şi-a părăsit locuinţa, pentru a-şi şti nepoţii în siguranţă. Spune că vine zilnic aici pentru a vedea dacă agoniseala de-o viaţă mai este în picioare şi pentru că mai are câteva bunuri pe care nu a putut să le ia.

La fel şi vecinii săi.

Oamenii speră să primească măcar despăgubirile de la asiguratori, însă, în ciuda promisiunilor că se vor urgenta aceste cazuri, pentru că este o situaţie de urgenţă, nu au primit niciun ban până acum.

Pe lângă cei 15 000 de lei primiţi de fiecare familie, în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa s-au aprobat documentele aferente pentru ca oamenii să mai primească un ajutor printr-o Hotărâre de Guvern.

La Glodeni, localnicii aflaţi în situaţii critice nu ştiau nimic despre aceste case standard, deşi reprezentanţii Prefecturii spun că au discutat cu ei. Chiar şi aşa ar mai fi o problemă, întrucât în localitate nu sunt suficiente terenuri intravilane disponibile.

Rămâne de văzut unde vor fi construite aceste case standard şi dacă oamenii care au locuinţele distruse de alunecările de teren vor avea un acoperiş deasupra capului înainte de sezonul rece.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe