FAMILII EVACUATE DIN CAUZA ALUNECĂRILOR DE TEREN

FAMILII EVACUATE DIN CAUZA ALUNECĂRILOR DE TEREN

GLODENI, DÂMBOVIŢA

Situaţia s-a agravat în comuna dâmboviţeană Glodeni, unde alunecările de teren au afectat 8 case. Autorităţile locale au emis ordine de evacuare, însă, oamenilor le este greu să-şi abandoneze munca de-o viaţă. S-au apucat să-şi strângă lucrurile şi caută cazare temporara la rude. Nu mai pot rămâne în casele pentru care au trudit din greu, întrucât pereţii, pardoselile şi tavanele crapă pe toate părţile.
Cu lacrimi în ochi, localnicii îşi strâng lucrurile cele mai de preţ, pentru a le salva din calea alunecărilor de teren. Doamna Elena a cerut ajutorul oamenilor din sat pentru a-şi căra lucrurile cu o căruţă.
În două camere se vor îngrămădi cinci persoane.
Localnicii sunt în impas. Sunt pregătiţi să plece în orice moment din locuinţe şi speră să fie despăgubiţi de asiguratori.
Doamna Maria a fost internată o săptămână, iar când a ajuns acasă a rămas fără cuvinte. Casa, recent renovată, pentru care fiul său munceşte în străinătate, nu mai poate fi locuită. Pământul din jur, pardoselile şi pereţii s-au crăpat pe toate părţile. Femeia este prima persoană care a plecat de bună voie din locuinţă, de teamă ca nu cumva să se dărâme peste ea.
Localnicii au solicitat sprijinul autorităţilor locale pentru a-şi căra lucrurile cu utilajul de la primărie. Drumul comunal este distrus, nu se mai poate trece nici cu căruţa pe acolo.
Familiile evacuate vor merge la rude, la prieteni, iar cele care nu au unde să se adăpostească vor sta la o grădiniţă din localitate, în care nu se mai ţin cursuri din lipsă de copii.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta