EXCLUSIV! ATENȚIE! ESCROCII PROFITĂ DE CRIZA PESTEI PORCINE. PĂCĂLESC OAMENII PENTRU A LE LUA ANIMALELE. ANUNȚAȚI AUTORITĂȚILE DACĂ VĂ CONFRUNTAȚI CU O ASTFEL DE SITUAȚIE

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Escrocii au început să profite de criza pestei porcine africane din România. După ce virusul a fost confirmat în 156 de localități din zece județe din țară, șapte dintre ele în sudul României și peste 120 000 de animale au fost sacrificate, alerta este maximă și în județele vecine. În Dâmbovița au fost luate măsuri de prevenție încă de anul trecut prin monitorizarea porcilor mistreți vânați, iar acum reprezentanții DSVSA au început efectuarea recensământului porcilor din tot județul. Astfel în cazul în care virusul se va extinde și în județul Dâmbovița, proprietarii să poată fi despăgubiți.
Problemele nu au întârziat să apară. Astfel DSVSA Dâmbovița a primit până acum două semnale din sudul județului unde persoane necunoscute, purtând măști, ustensile și costume albe de protecție similare celor ale medicilor veterinari profită de naivitatea oamenilor pentru a intra în gospodării și a le lua animalele sub pretextul că fac teste pentru identificarea focarelor. Una dintre localitățile unde a fost semnalată o astfel de situație este Ciocănești.
Sandu Tolea, director DSVSA Dâmbovița avertizează populația județului să nu se lase păcălită. Reprezentanții direcției au legitimații și în fiecare localitate medicul veterinar concesionar este cunoscut de localnici. Nu permiteți accesul altor persoane străine și anunțați de urgență situația la 112 și la Direcția Sanitar Veterinară.

Comenteaza

comentarii

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Recomandarile redactiei

Ultimele stiri

A ARS BISERICA. INCENDIU VIOLENT LA SCHITUL SFÂNTUL IERARH MODEST

Un incendiu violent s-a produs în comuna Stoenesti din Argeș, la Schitul Sfântul Ierarh Modest. La fața locului s-au deplasat trei autospeciale de intervenție, o ambulantă SMURD de prim ajutor și o autospeciala de prima intervenție și comanda. Focul a cuprins o biserica construită din lemn. La sosirea pompierilor ardea