EPIDEMIA DE RUJEOLĂ ATINGE COTE ALARMANTE

EPIDEMIA DE RUJEOLĂ ATINGE COTE ALARMANTE

Epidemia de rujeolă continuă să facă ravagii în România.  Alte 370 de cazuri de rujeola au fost confirmate în ultima săptămână, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 8.017 cazuri, fiind inregistrate 31 de decese. Boala s-a extins din septembrie 2016 în 41 de județe, potrivit Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Care este situația în Regiunea Sud-Muntenia vedeți în materialul următor.

Epidemia de rujeolă pare scăpată de sub control în țara noastră. Dovadă stau numărul mare de îmbolnăviri din ultimele luni. Numai într-o singură săptămână s-au înregistrat aproape 400 de cazuri noi. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății este epidemie în toată Europa, unde 35 de persoane au murit în ultimele 12 luni din cauza acestei boli. În România numărul victimelor a ajuns la 31. În Regiune Sud-Muntenia potrivit statisticilor Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile sunt în prezent 470 de cazuri de îmbolnăviri de rujeolă. Cele mai multe au fost înregistrate în județul Călărași, 229 de cazuri. În statistici urmează Dâmbovița cu 123 de îmbolnăviri, Teleorman cu 53. Mai puține cazuri sunt în Argeș, Giurgiu, Ialomița și Prahova.

Potrivit CNSCBT, rujeola este o boala infecțioasă care adesea duce la complicații. Din 4 persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei protejează copiii împotriva acestei boli. În România 9 din 10 părinți își vaccinează copiii. În ultimele luni România s-a confruntat însă cu o criză acută de vaccinuri. Ministerul Sănătății a anunțat că a început distribuirea serurilor însă acestea ajung doar pentru o perioadă.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta