EMMANUEL MACRON, PREŞEDINTELE FRANŢEI

EMMANUEL MACRON, PREŞEDINTELE FRANŢEI

Franţa are un nou preşedinte, cel mai tânăr din istoria ţării! Emmanuel Macron s-a impus în turul decisiv al alegerilor prezidenţiale, cu scorul de 66,06%. Votul în favoarea lui Macron reprezintă o gură de aer proaspăt pentru Europa, spun specialiştii, având în vedere discursul contracandidatei Marine Le Pen în favoarea renegocierii poziţiei Franţei în Uniunea Europeană şi a unui referendum privind apartenenţa ţării la blocul comunitar. Corespondentul MDI TV în Franţa, Valentin Popescu a suprins atmosfera de la Paris, imediat după aflarea rezultatului votului.

Politica centrist a lui Emmanuel Macron l-a ajutat, într-o oarecare măsură, să obţină sprijin atât din partea celor de stânga, cât şi din partea celor de dreapta în bătălia sa cu Marine Le Pen, care nu a ezitat să-l acuze că este un candidat al înaltelor cercuri financiare şi „al sistemului“. Cu toate acestea, oamenii l-au votat şi s-au bucurat pentru victoria lui.

Încrezător, tânărul preşedinte, în vârsta de 39 de ani şi-a salutat susţinătorii şi le-a mulţumit pentru sprijin.

Totodată, le-a transmis acestora că va avea nevoie de ei şi pe viitor:

„Voi avea nevoie din nou de voi peste şase săptămâni!”, a adăugat preşedintele-ales al Franţei, referindu-se la alegerile parlamentare programate în Franţa pe 11 şi 18 iunie. Emmanuel Macron, candidatul organizaţiei civice En Marche, a obţinut preşedinţia Franţei în cel de-al doilea tur de scrutin, după ce a învins-o pe candidata extremei drepte Marine le Pen. Actualul preşedinte francez a lucrat ca inspector la Ministerul Economiei în perioada 2004-2008, după care şi-a petrecut patru ani la banca Rothschild. În 2012 s-a alăturat echipei preşedintelui socialist François Hollande, dar francezilor le-a devenit ceva mai cunoscut abia în 2012, când a fost numit ministru al Economiei, un portofoliu pe care l-a ocupat până în 2016 şi la care a renunţat din proprie iniţiativă.    Tot în 2016, Macron şi-a lansat propria mişcare politică – En Marche!. Nu a trecut mult şi a anunţat că intră în cursa pentru fotoliul prezidenţial, iar lupta a fost câştigată. 

Comenteaza

comentarii

reclama ta