EFORTURI PENTRU CHELTUIREA FONDURILOR DE LA CAS

EFORTURI PENTRU CHELTUIREA FONDURILOR DE LA CAS

După ce tot anul au fost probleme în ceea ce priveşte realizarea investigaţiilor medicale suportate de stat pentru că fondurile insuficiente se epuizează în primele zile ale lunii, în decembrie, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a alocat foarte mulîi bani pentru examenul tomograf şi pentru investigaţiile cu rezonanţă magnetică. Medicii au făcut ore suplimentare şi au încercat să epuizeze fondurile şi totodată şi listele de aşteptare.

La final de an, Casa de Asigurări de Sănătate a alocat fonduri mult mai mari pentru Compartimentul de Radiologie, astfel că toţi pacienţii de pe listele de aşteptare au putut face investigaţiile medicale necesare, la tomografie computerizată, rezonanţă magnetică, analize de laborator. De-a lungul anului, fondurile insuficiente se consumau încă din primele zile ale lunii, iar în ultima lună personalul medical a făcut eforturi disperate pentru a epuiza fondurile alocate.

Medicii de la Compatimentul Radiologie, de la Spitalul Judeţean din Târgovişte, au primit o recompensă simbolică pentru efortul depus de-a lungul anului. Răsplată financiară nu a fost posibilă, astfel că au primit doar mulţumiri şi câte o diplomă de merit.

La Târgovişte s-a încercat atragerea medicilor radiologi, un segment deficitar la nivel naţional, însă, nu sunt dispuşi să lucreze în situaţia de faţă, de suprasolicitare.

În luna decembrie a fost epuizată şi lista de aşteptare a pacienţilor care aşteptau să facă examenul tomograf. Judeţul Dâmboviţa este primul pe loc în ţară în clasamentul spitalelor judeţene, în ceea ce priveşte numărul solicitărilor pentru computerul tomograf şi rezonanţa magnetică.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta