DUPĂ BOTEZUL CAILOR, DOSAR PENAL ŞI AMENZI PENTRU PRIMĂRIE ŞI PROPRIETARII DE CAI

DUPĂ BOTEZUL CAILOR, DOSAR PENAL ŞI AMENZI PENTRU PRIMĂRIE ŞI PROPRIETARII DE CAI

Manifestările violente petrecute la Vişina cu ocazia Bobotezei s-au lăsat cu un dosar penal. Poliţia s-a autosesizat şi trei bărbaţi sunt acum cercetaţi pentru infracţiunea de rănire sau schingiuire a animalelor. Deşi există dovezi că a luat parte la spectacolul macabru, primarul din localitate neagă că a fost prezent. Imaginile intrate în posesia jurnaliştilor îl contrazic. Şi Direcţia Sanitar-Veterinară susţine că manifestarea a fost ilegală şi vor fi luate măsuri.
Aceste scene au fost filmate în localitatea dâmboviţeană Vişina. Botezul Cailor se lasă în fiecare an cu astfel de manifestări, numai că violenţa a fost ieşită din comun de această dată. Probele s-au dovedit scene de cruzime pentru bietele cabaline. Caii au fost biciuiţi, chinuiţi şi puşi să tragă butuci, căruţe încărcate şi sarcini care i-au depăşit. Deşi unii s-au declarat oripilaţi de cele văzute, nimeni nu a intervenit. Stăpânii i-au bătut cu bestialitate, în încercarea de a le arăta puterea cailor. Pentru că mulţi nu au reuşit să treacă probele, s-au ales cu biciuială.
Martor la aceste scene ar fi fost şi primarul localităţii, Aurelian Istrate. Acesta a negat însă că ar fi luat parte la bătaia cailor şi a declarat că totul s-a întâmplat după concursul oficial.
Pe filmare se vede și că primarul era încă prezent, iar premierea concurenților încă nu avusese loc, deci totul era în timpul manifestării oficiale, manifestări care au fost ilegale.
Direcţia Sanitar Veterinară nu a fost notificată şi va lua măsuri în acest caz.
Şi Inspectoratul de Poliţie Dâmboviţa s-au autosesizat şi a întocmit un dosar penal.
Cercetările vor continua în acest caz.

sursa foto: CronicadeGăeşti

Comenteaza

comentarii

reclama ta