DRUMEŢIE ÎN ŢINUTUL NEAMŢULUI

DRUMEŢIE ÎN ŢINUTUL NEAMŢULUI

În ţinutul Neamţului, natura a creat un adevărat muzeu în aer liber, imposibil de ratat pentru iubitorii de munte. Masivul Ceahlău poate fi destinaţia ideală pentru petrecerea concediului, prin drumeţii şi relaxare, în peisaje inedite. Atracţia vârfului este reprezentată de Cascada Duruitoarea, o adevarată minune naturală. Colegul nostru, Marius Popescu, a urmat un traseu pe acest munte şi ne-a adus cele mai frumoase imagini şi poveşti din inima Neamţului.

În Masivul Ceahlău, sportul se îmbină armonios cu distracţia, timpul liber putând fi petrecut într-un mod plăcut alături de familie sau de prieteni. Varietatea formelor de relief şi bogăţia ecosistemelor sunt protejate în rezervaţiile naturale ale judeţului, din care fac parte Parcul Naţional Ceahlău şi Parcul Natural Vânători Neamţ. Opt trasee turistice sunt omologate pentru acest munte. Marius Popescu a urmat unul dintre traseele marcate, spre Vârful Toaca.

Chiar dacă e dificil, putem urca pe cărarea care duce spre Toaca, să admirăm vastele întinderi de la înălţimea ei (1904m). După ce ne-am îndestulat ochii cu adâncimile priveliştilor, traversăm platoul plin de jnepeniş şi ajungem la Cabana Dochia (1750m), unde ne aşteaptă o terasă, câteva bănci pentru popas, o cană de ceai fierbinte din plante aromate şi alte noi, surprinzătoare şi minunate privelişti. 

Atracţia masivului este Cascada Duruitoarea, un monument al naturii cu regim de arie protejată de interes national, a cărei denumire vine de la zgomotul puternic şi continuu pe care îl face, atunci când debitul apei curgătoare este mare.

Ceahlăul nu dezvăluie doar fumuseţile naturii. Printre crestele vârfului Toaca, de 1900 de metri altitudine, descoperim adevărate poveşti de viaţă.

Mai multe imagini şi poveşti despre Masivul Ceahlău puteţi urmări în emisiunea carpe Diem, de joi seara, începând cu ora 21:30, doar la MDI TV. Colegul nostru, Marius Popescu, a participat la o competiţie de alergare montană şi va prezenta în cadrum emisiunii întregul traseu urmat în inima Neamţului.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta