DRUMARII, ÎN VIZORUL AUTORITĂŢILOR

DRUMARII, ÎN VIZORUL AUTORITĂŢILOR

 

Autorităţile spun că şi-au luat măsuri de precauţie pentru că iarna să nu le mai prindă nepregătite în acest an. Astfel că, în perioada următoare, drumarii vor fi controlaţi la sânge, în ceea ce priveşte stocurile de materiale, maşinile şi utilajele declarate pentru intervenţia pe drumurile publice. O comisie din cadrul MAI va efectua controalele. Totodată, în cazul în care apar probleme pe vreun drum, după ce se aşterne primul strat de zăpadă, poliţia anunţă că nu va sta pe gânduri şi ca va închide imediat tronsonul respectiv.

Printr-un ordin al prefectului, la nivelul judeţului Dâmboviţa, s-a organizat o comisie formată din cadre MAI, care va controla toate societăţile comerciale care au atribuţii de menţinere a viabilităţii acţiunii rutiere, pe drumurile publice.

Dacă aceste societăţi comerciale nu vor fi în regulă la momentul controlului, sancţiunile contravenţionale vor fi pe măsura indiferenţei, fără niciun răgaz. Autorităţile de la Serviciul Rutier spun că vor lua măsuri drastice în cazul în care drumarii nu îşi fac treaba. Dacă un drum este necuraţat se va dispune imediat închiderea tronsonului respectiv.

În acest sezon geros, nici unii dintre primari nu mai sunt dispuşi să cureţe tronsoane de drumuri judeţene, cu utilajele din dotarea unităţilor administrativ teritoriale, ceea ce înseamnă că dacă drumarii nu se vor mişca rapid, în Dâmboviţa, vor fi mai multe drumuri blocate.

Deşi primii fulgi de nea se lasă aşteptaţi, în zona de munte stratul de zăpadă este de câţiva centimetri şi deja au apărut probleme pe DJ713, zona Dichiu-Piatra Arsă. Turiştii ajung aici, deşi drumul de acces până în acest punct este închis.

DJ 713 a fost deja închis de firma care execută lucrări la infrastructura rutieră. S-au pus mormane de pământ şi pietriş la intrarea pe Drumul Judeţean din munte, pentru a restricţiona accesul turiştilor, care nu ţin cont de sfaturile autorităţilor.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta