DRAMA UNUI FOST SPORTIV

DRAMA UNUI FOST SPORTIV

Situație dramatică pentru un bărbat din judetul Argeș. Fost sportiv de performanță la lupte greco-romane, și-a pierdut piciorul, iar de-atunci el și familia lui trăiesc o adevărată dramă. Ca și când nu ar fi fost de ajuns, statul român nici măcar nu îi dă posibilitatea de a avea însoțitor. Nu i se dă niciun ban pentru asta. Omul se simte victima unui sistem medical bolnav.

Iulian Radu are 42 de ani și locuiește împreună cu soția și cu fiul lor, în vârstă de 14 ani, în orașul Mioveni din Argeș. Până anul trecut cu toții duceau o viață normală. Suferind de diabet, cancer pulmonar și cu probleme cardiace, i-a fost amputat piciorul drept.

De-atunci, viața celor trei a luat o întorsătură dramatică. Iulian nu mai e o fire activă și este țintuit pe o canapea. Singurele sale ieșiri sunt drumurile spre spitale.

După ce a ramas infirm a fost la o comisie care l-a încadrat la gradul 2 de handicap, nu 1, ceea ce nu îi dă posibilitatea unui însoțitor. Omul spune că legea este făcută în birou, de oameni care nu s-au raportat la nevoile unuia ca el.

Lunar trebuie să facă 5 deplasari către spitale din județ și la București. I se pare absurd să se descurce într-un picior, fără însoțitor. Îi e greu să se adapteze. Funcționarii spun că doar aplică legea.

Iulian nu îi acuză pe cei de la asistență socială, dar speră ca ministrul să facă ceva și să schimbe legea.

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta