DOUĂ CASE MISTUITE DE FLĂCĂRI

DOUĂ CASE MISTUITE DE FLĂCĂRI

O centrală pe lemne improvizată a provocat panică într-un cartier din Ploiești. Focul izbucnit la o anexă gospodărească s-a extins la două case pe 400 de metri pătrați și amenință să ajungă la alte case din apropiere. S-a intervenit rapid și a fost îndepărtat pericolul, dar pagubele sunt mari. Pompierii au fost în alertă și la Poienarii Burchii. Aici o anexă a luat foc și incendiul s-a extins și la o casă.

6 autospeciale cu apă și spumă și 40 de pompieri au intervenit la fața locului. Vecinii au dat alarma în cartier, unul dintre ei a sunat sunat la Serviciul Unic de Urgență 112 și alertați, oamenii care locuiau în cele două case cuprinse succesiv de incendiu s-au autoevacuat.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova spun că au atras permanent atenția asupra improvizațiilor realizate de cetățeni în propriile gospodării la coșurile de fum, instalațiile electrice sau, cazul de acum, la centralele termice, dar există în continuare proprietari care ignoră sfaturile și avertismentele autorităților. Un alt incendiu a izbucnit în localitatea prahoveană Poienarii Burchii. Focul a pornit de la o anexă și s-a extins și la casă.

Pompierii s-au luptat cu flăcările, dar au reușit să reducă pagubele. Cauza probabilă a izbucnirii focului o reprezintă jarul nestins depozitat lângă materiale combustibile, respectiv o magazie de 10 tone lemne.

 

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta