DONAȚIE DE LA O CAMPIOANĂ PENTRU MICII LUPTĂTORI

DONAȚIE DE LA O CAMPIOANĂ PENTRU MICII LUPTĂTORI

Un gest de suflet de la o mare campioană pentru micii luptători. Sorana Cârstea s-a alăturat campaniei Salvați Copiii de combatere a mortalității infantile și a donat un incubator performant Maternității din Târgoviște. Aparatul în valoare de 75.000 de lei este o donație vitală pentru salvarea nou-născuților prematuri. Din ianuarie 2018 maternitatea de la Târgoviște a primit gradul III și deservește pe lângă județul Dâmbovița și alte județe din regiunea sud-muntenia.

În prima jumătate a anului la Maternitatea din Târgoviște s-au născut 60 de copii înainte de termen, ceea ce reprezintă o rată de 10% din totalul nașterilor. Dintre aceștia, în zece cazuri a fost vorba despre prematuritate severă. Dacă în mod normal acești micuți ar fi fost trimiși la București, odată cu primirea gradului III maternitatea de la Târgoviște îi tratează cu succes. Gradul nu a însemnat însă și o finanțare pe măsură, așa că donațiile sunt importante. Aparatul oferit de Sorana Cârstea în cadrul campaniei derulate de Salvați Copiii este un incubator perfomant.

Sorana a vrut ca prin această donație să ofere o șansă importantă micuților născuți prematur și să facă un gest de suflet pentru locul său natal. Sportiva târgovișteancă a donat banii obținuți într-un meci important în care a jucat pentru România.

Nu este prima donație de acest fel venită prin intermediul Salvați Copiii.

În acest an zece prematuri au fost transferați la Târgoviște de la maternitățile din regiune respectiv din Prahova și Argeș și toți au fost salvați de echipa medicală de aici. În curând vor ajunge în maternitatea de aici și nou-născuți din Teleorman care au nevoie de îngrijire specială.

Comenteaza

comentarii

reclama ta