DOI COPII SE BAT CU SĂLBĂTICIE ÎNTR-UN TRAMVAI

DOI COPII SE BAT CU SĂLBĂTICIE ÎNTR-UN TRAMVAI

Șicanările dintre copii au depășit de mult timp granițele fenomenului de bullying în România. De la vârste din ce în ce mai fragede copiii își împart pumni și palme, iar scenele se petrec peste tot, de la școală și până la mijloacele de transport in comun. Grav este că nimeni nu intervine și chiar și adulții asistă nepăsători la astfel de episoade. S-a întâmplat și într-un tramvai din Ploiești, unde doi puști s-au bătut cu sălbăticie, iar cei din jur nu au intervenit să-i despartă.


Aceste scene șocante au fost filmate într-un tramvai din Ploiești. Cei doi copii se împing, se lovesc cu pumnii și palmele, în timp ce adulții din jur se mulțumesc doar să asiste și să mai atenționeze din când în când copiii. Nimeni nu se ridică de pe scaun pentru a opri avalanșa de pumni. Colegul lor asistă și el și se amuză. În cele din urmă o doamnă îl trimite pe unul din bătăuși în spate și cei doi se opresc.


Astfel de scene au loc și în școli și în afara lor și deja nu se mai poate vorbi doar de fenomenul de bullying ci de violență în toată regula. La nivel european, România se situează pe locul 3 în clasamentul celor 42 de țări în care a fost investigat fenomenul bullying, potrivit unul raport al Organizației Mondialea Sănătății (OMS), cu 17% dintre copiii de 11 ani care au recunoscut că au agresat alți elevi cel puțin de trei ori în luna anterioară. Scena a fost postată în mediul online, unde paginile de internet sunt pline de astfel de filmulețe. Elevii se lovesc cu o sălbăticie de nedescris. Acolo unde astfel de acte au loc în incinta unităților de învățământ, se pot lua măsuri, însă în afara lor, în lipsa unei plângeri la poliție, nu se poate face nimic. O astfel de scenă de agresiune și umilință în public, poate avea repercusiuni grave asupra comportamentului și psihicului celor implicați, atât agresor cât și victimă.

sursa video:republikanews.ro

Comenteaza

comentarii

reclama ta