DISTRACȚIE PERICULOASĂ

DISTRACȚIE PERICULOASĂ

Nu numai în locurile de joacă micuții sunt în pericol. Primejdiile îi pândesc la tot pasul.  Odată cu sezonul estival micuții iau cu asalt lacurile și râurile pentru a se scălda. Nesupravegheați, fără niciun mijloc de siguranță, se aruncă în apele învolburate ignorând pericolul. Se întâmplă și la Târgoviște, unde zeci de copii aleg să se răcorească zilnic în apele Ialomiței.

Odată cu venirea verii se înmulțesc tragediile petrecute la scăldat. Din inconștiență părinții își lasă copiii să se scalde în apele lacurilor și râurilor fără să ia în calcul pericolul de înec. În această zonă de la ieșirea din Târgoviște, zeci de copii și-au format un obicei din a se scălda în râul Ialomița. Aceștia se avântă de pe malurile abrupte direct în apa adâncă.

Chiar dacă în fiecare an s-au petrecut tragedii, iar copiii nevinovați au sfârșit înecați, părinții nu conștientizează riscurile și își lasă odraslele nesupravegheate. Inspectoratul pentru Situații de Urgență a avertizat în repetate rânduri asupra pericolelor, însă aceste avertismente sunt ignorate total.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta