DILEMELE EDUCAŢIEI – VIDEO

DILEMELE EDUCAŢIEI – VIDEO

Doua propuneri privind sistemul de invatamant dau mari batai de cap elevilor din toata tara dar si profesorilor si directorilor acestor institutii. Este vorba despre  uniforma scolara obligatorie in gradinite, scoli si licee si realizarea de catre fiecare unitate de invatamant a unui catalog online. In unitatile scolare din judetul Dambovita, opiniile  sunt impartite: in timp ce unii sunt de parere ca cele doua initiative sunt eficiente , altii le refuza vehement, iar motivatiile sunt variate.  Nu este prima data cand parlamentarii aduc in discutie aceste proiecte, toate initiativele din trecut fiind respinse.

In privinta catalogului online in care parintii ar putea sa vada mai usor situatia scolara a elevilor, directorul acestei unitati de invatamant se declara total impotriva, intrucat sustine ca aceasta masura ar indeparta parintii de scoala.

Tot la Scoala nr. 2  I.Al. Bratescu Voinesti din municipiul Targoviste reprezentantii institutiei, parintii si elevii au ajuns la un consens in privinta tinutei. Accesul in unitatea de invatamant se face numai purtand uniforma scolara. Culoarea şi modelul au fost alese de conducerea şcolii, împreună cu părinţii şi copiii si nu au existat obiectii.  Mai mult, elevii acestei unitati scolare sunt mandri de tinuta lor care ii ajuta sa se identifice cu institutia.

Odata ajunsi liceeni si pretentiile elevilor sunt mai mari, la fel si gusturile. Daca unii sunt de acord cu purtarea uniformei scolare si nu ii deranjeaza faptul ca trebuie sa arate la fel ca si ceilalti colegi, altii prefera sa se imbrace in tendintele modei si dupa propriul stil.

Anul acesta cel mai bun moment pentru etalarea tinutei a fost perioada examenului de bacalaureat cand accesoriile si hainele extravagante au fost pe primul plan.

Echipa: Cătălina Sandu/ Răducu Rădoi / Radu Constantinescu

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta