DEZINTERES PENTRU AVIZELE ISU

DEZINTERES PENTRU AVIZELE ISU

 

Deşi de la 1 octombrie Autorizaţiile de Securitate la Incendii au devenit obligatorii, reprezentanţii administraţiilor locale sau cei ai instituţiilor publice nu s-au grăbit să ajungă la întâlnirea publică, organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Basarab I Dâmboviţa. Foarte mulţi reprezentanţi ai primăriilor din judeţ au „chiulit”, iar cei care au venit nu au reuşit să ajungă de la început, astfel încât să afle toate informaţiile necesare obţinerii avizelor pentru a intra în legalitate.

Îngăduinţa autorităţilor pentru cei care nu deţin Autorizaţii de Securitate la Incendii pentru instituţiile pe care le conduc pare a fi peste limite. Deşi reprezentanţii ISU nu se grăbesc să aplice amenzi conform legislaţiei, ci încearcă să le explice cum se pot obţine avizele, reprezentanţii administraţiilor locale tratează cu dezinteres aceste aspecte. Sala de spectacole a Casei Tineretului din Târgovişte, unde a avut loc întâlnirea organizată de ISU, a avut mai multe scaune goale la evenimentul public.

La întâlnire ar fi trebuit să ajungă reprezentanţi ai tuturor celor 89 de UAT-uri din judeţul Dâmboviţa, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, proiectanţi, verificatori de proiecte şi reprezentanţi ai operatorilor economici, care deţin construcţii şi funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu.

Nici cei prezenţi la eveniment nu s-au grăbit să ajungă la timp. Invitaţii au continuat să vină şi la o jumătate de oră după ora stabilită iniţial.

La ISU Dâmboviţa nu s-au înregistrat blocaje privind documentaţia, aşa cum s-a întâmplat la nivel naţional, astfel că toată lumea trebuie să intre în legalitate, fără scuza conform căreia verificarea şi avizarea documentaţiei durează, doar pentru a scăpa de amenzi. Conform legislaţiei în vigoare, punerea în funcţiune a clădirilor şi construcţiilor fără Autorizaţie de Securitate la Incendii, atrage sancţiuni cuprinse între 20 000 – 50 000 de lei.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta