DEZASTRU DUPĂ PLOAIA ÎNGHEȚATĂ ÎN IALOMIȚA

DEZASTRU DUPĂ PLOAIA ÎNGHEȚATĂ ÎN IALOMIȚA

De aproape o săptămână în mai multe localități din Ialomița este beznă. Viscolul puternic și apoi ploaia înghețată au avariat rețeaua de electricitate din zeci de localități. În weekend în zonă au fost trimise generatoare din județele învecinate pentru mai multe cartiere unde oamenii stăteau și în beznă, dar și în frig. La sat situația nu s-a schimbat prea mult. Aici oamenii se încălzesc la sobe, dar stau tot fără curent electric după ce liniile electrice s-au rupt sub greutatea gheții depusă pe cabluri. O situație gravă este în comuna Sălcioara. Aici, în două sate, 18 stâlpi din beton au fost distruși. Stratul de gheață de pe firele de tensiune a măsurat chiar și 10 cm.

O situație asemănătoare este și în satul Rași. Aici oamenii încă așteaptă echipele de intervenție să remedieze avariile, dar problemele sunt grave.

În toată comuna vremea rea a făcut ravagii. Și copacii, dar și stâlpi de electricitate au fost doborâți.

Prefectul județului a convocat o conferință de presă în care a prezentat situația din Ialomița. La Urziceni se folosesc generatoare trimise de inspectoratele pentru situații de urgență din 15 județe încă din weekend. În unele comune face față rețeaua electrică, altele mai au de stat în beznă.

Problema e la spitalul Urziceni, unde inițial conducerea a anunțat că se descurcă. Ulterior, luni la prânz, conducerea a anunțat că spitalul funcționează în condiții de avarie majoră cu generatorul propriu care poate suporta parțial consumul de curent și că spitalul nu dispune de servicii de radiologie, imagistică și monitorizare pacienți prin apelarea sistemului de telemedicină. Iar că până la remedierea defecțiunilor solicită redirecționarea cazurilor majore de cod roșu, către alte spitale, în jur de 200 de oameni.

Prefectul s-a declarat nemulțumit și de lipsa de comunicare a celor de la societatea care alimentează cu energie electrică județul. Deși a solicitat să fie un reprezentant prezent în conferință pentru a da detalii, a fost refuzat. Singura persoană abilitată să prezinte date este la București, în timp ce oamenii cer soluții la nivel de județ.

Comenteaza

comentarii

reclama ta