DESCINDERI DE AMPLOARE LA DEPOZITELE DE FIER VECHI DIN 5 JUDEȚE

DESCINDERI DE AMPLOARE LA DEPOZITELE DE FIER VECHI DIN 5 JUDEȚE

În această dimineață, polițișitii dâmbovițeni efectuează 22 de percheziții pe raza județelor Dâmbovița, Prahova, Argeș, Ilfov și Giurgiu, la persoane bănuite de evaziune fiscală cu materiale reciclabile. Prejudiciul în acest dosar se ridică la suma de 1 milioan de euro. Aproximativ 10 de persoane vor fi aduse la audieri.

Iată comunicatul de presă al Poliției!

“În această dimineață, polițiștii din Dâmbovița efectuează 22 percheziții, la domiciliile unor persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste un milion de euro, prin infracțiuni economice.

La data de 13 februarie a.c., polițiștii de investigare a criminalității economice, ordine publică, investigații criminale și luptători pentru acțiuni speciale din cadrul Inspectoratorului de Poliție Județean Dâmbovița, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, efectuează 22 percheziții, în județele Dâmbovița, Ilfov, Giurgiu, Argeș și Prahova.

Acțiunea vizează destructurarea unei grupări infracționale specializată în săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Astfel, în perioada 2014-2017, cei în cauză, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, nu ar fi evidențiat în contabilitate venituri obținute în urma operațiunilor cu materiale reciclabile.

De asemenea, aceștia ar fi influențat obligațiile fiscale datorate bugetului de stat, în sens negativ, prin înregistrarea în evidențele contabile proprii de cheltuieli fictive.

Prejudiciul cauzat este de peste un milion de euro.

La activități participă și polițiștii din Târgoviște, Găești, Pucioasa și Fieni, precum și efective din București, Giurgiu, Argeș și Prahova.” comunicat de presă IPJ Dâmbovița.

Comenteaza

comentarii

reclama ta