DEFICIT DE MEDICI, ÎN CIUDA CREŞTERILOR SALARIALE

DEFICIT DE MEDICI, ÎN CIUDA CREŞTERILOR SALARIALE

În ciuda majorărilor salariale, care au ridicat salariile medicilor și la peste 20 000 de lei, deficitul de medici din țara noastră rămâne o problemă stringentă. Mai în glumă, mai în serios, managerii de spitale, vor fi nevoiți să meargă la aeroport cu pancarte pe care scrie numele unității medicale, pentru a-i atrage pe medicii tineri, care se întorc din străinătate. Se pare că promisiunile Guvernului îi fac să se întoarcă acasă, cel puțin pentru a participa la discuții depre posibila practicare a celei mai nobile meserii pe meleagurile mioritice.

De când s-a anunţat majorarea salariilor, absolvenţii de Medicină par a fi mai interesaţi măcar de discuţiile cu reprezentanţii spitalelor din România. Pe sistemul vechi de plată, aceştia nu participau nici măcar la discuţii privind o posibilă angajare într-un spital din ţară, majoritatea orientându-se către unităţile medicale din străinătate. Promisiunile Guvernului de majorare a salariilor din sistemul medical îi aduc pe medicii tineri acasă.

Salariile mediciilor au crescut nesperat de mult.

În acest moment, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte şi structurile adiacente deficitul de medici, asistenţi şi infirmieri este pe mai multe secţii: Chirurgie, Radiologie şi Imagistică, ATI, Cardiologie, Upu şi Nefrologie.

În prezent, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte activează aproximativ 180 de medici, 640 de asistenţi şi 550 de persoane, personal auxiliar.

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta